Meie eesmärgid ja tegevus

Eesti Toitumisnõustajate ja -terapeutide Ühenduse (ETNÜ) eesmärgiks on:

➢ Ühendada ja esindada Eestis tegutsevaid spetsiaalse väljaõppe saanud toitumisnõustajaid ja -terapeute.
➢ Tagada neile vajalik professionaalne tugi ja arenguvõimalused.
➢ Levitada toitumisalast teaduspõhist informatsiooni ja tõsta elanikkonna teadlikkust tasakaalustatud toitumise olulisusest.

Kuidas me sind aidata saame?

Toitumisnõustaja pakub nõu nii toitumise kui liikumise teemadel. Ta aitab sind, kui vajad abi:

  • Kaalulangetamisel või -tõstmisel.
  • Oma menüü tervislikumaks muutmisel.

Toitumisterapeut toetab sind terviseprobleemide korral ja annab teaduspõhiseid soovitusi haiguspuhuste dieetide osas, et leevendada ja hallata terviseprobleeme toitumise abil.

Esimesel kohtumisel kogume andmeid sinu söömisharjumuste ja tarbitavate toidulisandite kohta. Koos selgitame välja pöördumise põhjuse, seame eesmärgid (nii lühi- kui pikaajalised) ja koostame tegevusplaani. Vajadusel soovitame pöörduda ka teiste spetsialistide, nagu arsti, psühholoogi või füsioterapeudi poole, et tagada terviklik lähenemine.

Laiem teadmiste baas

Toitumisnõustajatel ja -terapeutidel võib lisaks toitumisalasele väljaõppele olla teadmisi ja spetsialiseerumisi ka teistest valdkondadest. Näiteks võivad toitumisalase väljaõppega tegeleda ämmaemandad, õed, füsioterapeudid, sotsiaaltöötajad, psühholoogid, logopeedid ja treenerid, kes pärast toitumisõppe lõpetamist nimetavad end ka toitumisnõustajateks.

Teenused ja koolitused

Meie kaudu on võimalik tellida:

  • Individuaalset toitumisnõustamist.
  • Töötubasid ja koolitusi erinevatele sihtrühmadele ning ettevõtetele.
  • Praktilist toitumisharidust lasteaedades ja koolides, kus viime läbi meeltepõhiseid tegevusi toitumisalase teadlikkuse tõstmiseks.

Kui sul on huvi või küsimusi, võtke meiega julgelt ühendust!

 

Eesti Toitumisnõustajate ja- Terapeutide Ühendus (ETNÜ) sai Siseministeeriumi Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt (KÜSK) toetust 4000 eurot vabaühenduste arenguhüpet ettevalmistava meetme raames, mille tulemusena valmis 31.07.2019 äriplaan koos finantsprognoosidega aastateks 2020-2022, mille eesmärk on tõsta ETNÜ finantsvõimekust.