Sügisel tabab paljusid kodupidamisi õunte uputus. Mida nendega teha? Jagame Sinuga kolme põnevat ja tervislikku retsepti, kus saad oma õunavarud kasutusse võtta!

Käesoleva blogiartikli retseptide autoriõigused kuuluvad: Bio4You-le www.bio4you.eu
 

kreemine õunakaste

 

 

Vaja läheb:

Valmistamine:

Pane ahi 170 kraadi juurde soojenema. Koori ja tükelda õunad ning küpseta fooliumiga kaetud küpsetusvormis kuni need on pehmed  (umbes 15 minutit).

Lase õuntel jahtuda ning seejärel pane köögikombaini koos kookospiima tahke osaga ning kookossuhkruga. Soovi korral võib lisada kaneeli. Püreesta kuni saad tükkideta kreemise kastme.
Serveeri pannkookide, pudru või magustoidu juurde.

 

 

krõbedad õunatacod

 

Vaja läheb:

Tacode jaoks (kuuele):

Kiire vanillijäätise jaoks:

Õunte jaoks:

Eriti sügisese magustoidu saamiseks võid õuntesegule lisada ka tervislikku kurkumit!

Valmistamine:

  • Lõika klaasi või kausiga igast tortillast välja 3-4 väiksemat ringi. Sega kausis paar tl kookosõli ja agaavisiirupit omavahel ning määri segu kõigile lõigatud ringidele ühtlaselt peale. Pane ringid tagurpidi muffinivormide aukudesse, küpseta 170-180°C juures kuni need muutuvad kuldpruuniks ja krõbedaks.
  • Koori õunad ja lõika neist väikesed kuubikud, sega natukese sidrunimahlaga, et õunad pruunikaks muutuma ei hakkaks. Aja pann keskmisel kuumusel soojaks ning karamelliseeri kergelt agaavi- või vahtrasiirup suhkruga. Lisa õunad ja kaneel, sega umbes 30 sekundit ning nõruta õunad panni kohal nii, et ülejäänud vedelik läheks pannile tagasi. Nüüd lisa pannile ka sojajook ja kuumuta, kuni kaste muutub pisut paksemaks. Tõsta kõrvale.
  •  Eemalda vaniljekaunalt seemned väikese noaga ja sega need sojakreemi, agaavisiirupi ja kookosõliga kokku. Pane sügavkülma ja sega aeg-ajalt, kuni segu saavutab jäätise konsistentsi.
  • Pane kokku tacod: täida küpsetatud tortillad õuntega ja lisa peale pisut pannil valmistatud kaste ja jäätis. Naudi mõnusal sügisõhtul!

 

 

ahjuõunad kaerahelvestega

Vaja läheb:

Valmistamine:
Pese ja kuivata õunad, lõika pooleks ning eemalda südamik nii, et jääks ruumi täidisele.
Sega kokku kõik ülejäänud koostisained ning täida sellega õunasüdamikud. Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
Sobivad hästi hommikusöögiks või kergeks magustoiduks.