Olles toidu uurimise ja toodete arendamisega tegelenud juba üle 10 aasta ning kaitsnud 2015. aastal Tallinna Tehnikaülikoolis loodusteaduste doktorikraadi, süvenes ka huvi tervise ja toitumise vastu. Mis on tervislik toit? Või saame tänapäeval otsida vaid kõige vähem tervist kahjustavaid valikuid? Vastamaks nendele ja paljudele teistele küsimustele, töötan AS-s Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, kus juhin mitmeid teadus- ja arendusprojekte, et aidata ettevõtetel tuua turule innovaatilisi tooteid, mille koostis on valitud tasakaalustatud toitumise põhimõtteid järgidesjamilles kvaliteetsed toorained on maksimaalselt oma väärtuse säilitanud. Osalen aktiivselt ka toitumisuuringute planeerimisel ja läbiviimisel ning inimese soolestiku mikrobioomi analüüsiteenuse arendamisel.
Iga väite kohta on võimalik leida seda kinnitavaid ja ümber lükkavaid teadusartikleid ja -uuringuid. Minu eesmärgiks on aidata eristada müüte teaduspõhiselt tõestatud faktidest ning pakkuda nii era – kui ärikliendile nõu tervist toetavate valikute tegemisel.
Kontakt: ene@viiard.ee
Asukoht: Tallinn
Spetsialiseerumine: elustiilinõustamine, sportlased, tervisesportlased, konsultatsioonid ettevõtetele
Ametid: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Teadus-arendusekspert toidutehnoloogia valdkonnas; OÜ IIFYM toitumisnõustaja ja konsultant